Mapei Fugázóhabarcsok


Mapei Flexcolor

Felhasználásra kész, víztaszító DropEffect® és penészedésgátló BioBlock® technológiával készült, polimerekkel módosított diszperziós fugázóanyag kerámia burkolólapok 2 és 10 mm közötti fugaszélességeinek fugázására.

Alkalmazási területek: 
Bármilyen típusú kerámia és mozaik beltéri fal- és padló-, illetve kültéri falburkolat fugázására alkalmas. Különösen alkalmas alakváltozásnak kitett aljzatokra készült kerámia burkolólapok fugázására.

Mapei FUGA FRESCA

A Fuga Fresca polimer alapú festék a cementkötésű fugák színének felfrissítéséhez, illetve a fugafelület díszítésére.

Alkalmazási területek: 
A Fuga Fresca alkalmas például a helytelen fugázóhabarcs használatból származó árnyalatbeli színeltérések, illetve a használat során keletkező foltosodás megszuntetésére. A Fuga Fresca használatával a fugaszín egyenletesebbé válik, csökkenti a vízfelvételt, ami megkönnyíti a tisztítást.

Mapei FUGOLASTIC

 

 

 

Folyékony polimer adalékszer Keracolor FF Flex-hez, Keracolor GG-hez és Keracolor SF-hez.

Alkalmazási területek: 
Keverovíz helyett a Keracolor FF Flex, Keracolor GG és Keracolor SF cementkötésu fugázóhabarcsokhoz kevert Fugolastic javítja a fuga tömörségét, kopásállóságát, és csökkenti a porozitását, a nedvszívó-képességét. Különösen ajánlott nagy forgalomnak kitett padlókhoz, úszómedencékhez, teraszokhoz, erkélyekhez és homlokzatokhoz. Megjegyzés: terrakotta vagy nagyon porózus illetve durvafelületu burkolatok fugázásához ne használjon a Keracolor FF Flex-hez, Keracolor GG-hez vagy Keracolor SF-hez Fugolastic-ot. Csiszolt koporcelán padlók fugázásakor elozetes próbával állapítsa meg, hogy a fugázóhabarcs megfeleloképpen letisztítható-e a burkolólapról.

Mapei Keracolor FF Flex

 

 

 

 

 

Fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, DropEffect® technológiával készült vízlepergető tulajdonságú, cementkötésű fugázóhabarcs 6 mm fugaszélességig.

Alkalmazási területek: 
Bármilyen (egyszer vagy kétszer égetett, klinker, kőporcelán, stb.) kerámiaburkolat, terrakotta, kőlap burkolat (természetes kőlap, márvány, gránit, műkő, stb.), üvegés márványmozaik burkolat fugázása. Könnyen felhordható és kialakítható felület, sima, tömör fugázása bel- és kültéri padlón és falon. Alkalmas úszómedencék, fürdőszobák, konyhák, valamint különösen sima és fényezett padlófelületek fugahézagainak kitöltésére. Olyan beépített különleges hidrofób adalékszereket tartalmaz, ami miatt a fugaanyag rendkívül tartós, nagymértékben vízlepergető, az elkoszolódásra kevésbé hajlamos, azaz szennytaszító (DropEffect® technológia) és foltosodásálló lesz. A Keracolor FF Flex-et Fugolastic-kal keverve javulnak a kikeményedett fuga jellemzői, amely így különösen nagy igénybevételnek kitett környezetben is megfelelő szilárdságot mutat.

Mapei KERACOLOR GG

 

 

 

Fokozott terhelhetőségű, polimerrel módosított, cementkötésű fugázóhabarcs 4–15 mm széles fugahézagokhoz.

Alkalmazási területek:
Bármilyen (egyszer vagy kétszer égetett, klinker, kőporcelán, stb.) kerámiaburkolat, terrakotta, homlokzatburkoló dísztégla, kőlap (természetes kolap, márvány, gránit, műkő, stb.), üveg- és márványmozaik burkolat fugázása bel- és kültéri padlón és falon. Alkalmas homlokzatok, erkélyek, teraszok, úszómedencék, fürdőszobák, konyhák és rusztikus padlófelületek fugahézagainak kitöltésére. A Keracolor GG-t Fugolastic-kal keverve javulnak a kikeményedett fuga jellemzői, amely így különösen nagy igénybevételnek kitett környezetben is megfelelő szilárdságot mutat.

Mapei KERACOLOR PPN

Nagyon alacsony nedvszívó képességű és fokozott terhelhetőségű, puccolán hatású, gyorskötésű fugázóhabarcs nagy igénybevételnek és intenzív forgalomnak kitett 5-30 mm közötti fugahézagú kövezett burkolatok fugázásához.

 

Mapei KERACOLOR RUSTIC

Rusztikus megjelenésu fokozott terhelhetoségu, polimerrel módosított, cementkötésu fugázóhabarcs hidegburkolatok hézagainak 5 – 50 mm széles fugahézagaihoz

Alkalmazási terület
Rusztikus megjelenésu (durva szemcsézetu) padló- és falburkolatok 5-tol 50 mm széles fugahézagok kitöltésére alkalmas fugázóhabarcs kül- és beltérben mosott, kefélt vagy simított kivitellel.

Mapei KERACOLOR SF

 

 

 

Szuper finom, fokozott terhel hetőségű, cementkötésű fugázóhabarcs 4 mm fugaszélességig.

Alkalmazási területek: 
Bármilyen (egyszer vagy kétszer égetett, klinker, kőporcelán, stb.) kerámia burkolat, terrakotta, előcsiszolt kőlap burkolat (természetes kőlap, márvány, gránit, műkő, stb.), üveg- és előcsiszolt márványmozaik burkolat könnyen felhordható és kialakítható felület, sima, tömör és különösen finom fugázása bel- és kültéri padlón és falon. Alkalmas úszómedencék, fürdőszobák, konyhák, valamint különösen sima és fényezett padlófelületek csökkentett vastagságú fugahézagainak kitöltésére. A Keracolor SF-et Fugolastic-kal keverve javulnak a kikeményedett fuga jellemzői, amely így különösen nagy igénybevételnek kitett környezetben is megfelelő szilárdságot mutat (helyszínen csiszolt természetes kőlapoknál is)

Mapei KERAPOXY

Kétkomponensű saválló epoxi ragasztó. Fugázóanyagként is használható.

Alkalmazási területek: 
A Kerapoxy fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes reaktív műgyanta ragasztó (R2T) alkalmas kerámia burkolólapok, természetes kőlapok, cementkötésű forgácslapok, beton és egyéb építoanyagok gyorskötésű ragasztására az építőiparban szokásos aljzatokra.

Mapei KERAPOXY DESIGN

Kétkomponensu, dekoratív epoxi fugázóanyag saválló fugahézagokhoz (15 színben választható), ideális üvegmozaikokhoz. Ragasztóként is használható.

 

 

 

Mapei KERAPOXY IEG

 

 

 

 

 

 

Kétkomponensű, rendkívül fokozottan vegyszerálló epoxi fugázóanyag legalább 3 mm széles fugahézagokhoz.

Alkalmazási területek: 
• Fokozottan vegyszerálló saválló fugázás kerámia lapburkolatú padlókon. 
• Használata különösen javasolt kerámia lapburkolatú padlók fugázására húsfeldolgozó üzemekben, különösen olyan területeken, ahol a vágás, a bontás és az érlelés történik, ahol a fuga kapcsolatba lép az állati eredetu zsiradékkal hosszú időn keresztül, és ahol a burkolatot gyakran forró, nagynyomású vízzel tisztítják. 
• Használatának egy másik tipikus alkalmazási területe a fugázás élelmiszergyárakban, különösen a nagykonyhákban (ipari konyhák, stb.) ahol a fugázás az olajsavak és nagy hőmérséklet hatásainak vannak kitéve. 
• Kerámia lapburkolatú padlók fugázása ételolaj feldolgozó üzemekben. 
• Kerámia lapburkolatú padlók fugázása ecetes élelmiszereket gyártó üzemekben.

Mapei KERAPOXY P

 

 

Kétkomponensű, saválló epoxi fugázóanyag, amelyet rendkívül könnyű felhordani, legalább 3 mm széles fugahézagokhoz.

Alkalmazási területek: 
• Nagyméretű padlók és falak fugázása ipari környezetben (villamos- és bőriparban, akkumulátor termekben, papírgyárakban, stb.), ahol nagy mechanikai szilárdság és savállóság szükséges. 
• Falak és padlók fugázása élelmiszeripari létesítményekben (tejüzemekben, sajt gyárakban, vágóhidakon, sörgyárakban, pincészetekben, konzervgyárakban, stb.), üzletekben és olyan helyeken, ahol nagymértékű tisztaság szükséges (fagylaltozókban, hentesüzletekben, stb.).

Mapei KERAPOXY SP

 

 

 

 

 

Háromkomponensu, fokozottan vegyszerálló epoxi fugázóanyag legalább 5 mm széles fugahézagokhoz.

Alkalmazási területek: 
• Fokozottan vegyszerálló saválló fugázás kerámia lapburkolatú padlókon. 
• Használata különösen javasolt kerámia lapburkolatú padlók fugázására húsfeldolgozó üzemekben, különösen olyan területeken, ahol a vágás, a bontás és az érlelés történik, ahol a fuga kapcsolatba lép az állati eredetu zsiradékkal hosszú idon keresztül, és ahol a burkolatot gyakran forró, nagynyomású vízzel tisztítják. 
• Használatának egy másik tipikus alkalmazási területe a fugázás élelmiszergyárakban, különösen a nagykonyhákban (ipari konyhákban, stb.) ahol a fugázás az olajsavak és nagy homérséklet hatásainak vannak kitéve. 
• Kerámia lapburkolatú padlók fugázása ételolaj feldolgozó üzemekben. 
• Kerámia lapburkolatú padlók fugázása ecetes élelmiszereket gyártó üzemekben

Mapei MAPEDRAIN 1K GROUT

Egykomponensu, felhasználásra kész polibutadlién bázisú drénhabarcs könnyű forgalomnak kitett hagyományos kövezett burkolatok legalább 5 mm széles fugahézagokhoz.

 

 

Mapei MAPEDRAIN 3K GROUT

Háromkomponensű, epoxi drénhabarcs közepes intenzitású igénybevételnek kitett hagyományos kövezett burkolatok legalább 5 mm széles fugahézagokhoz.

 

 

Mapei MAPEFLEX AC4

 

 

Felülfesthető, akril hézagkitöltőanyag.

A hézagkitöltő-anyag a névleges hézagmérethez képest ±12,5%-os elmozdulású mozgási hézagok rugalmas kitöltésére alkalmas kerámia, márvány vagy természetes kolap burkolatú homlokzatokon. Ideális még repedések és mozgásnak kitett hasítékok rugalmas kitöltésére. A Mapeflex AC4 alkalmazható minden nedvszívó felületen, beleértve a betont, faanyagot, gipszkartont, vakolatot, téglát, pórusbetont, stb. A Mapeflex AC4 akkor köt meg, és válik csapóeső-állóvá, illetve szokványos falfestékekkel átfesthető, amikor víztartalma elpárolog. A hézagkitöltés -30°C-ig megőrzi rugalmasságát, és a +80°C-ot is elviseli. A Mapeflex AC4 az ISO 11600 szabvány szerint az F 12,5 P osztályba sorolt. Olvassa el a termékismertetőjét használata előtt. Szín fehér és szürke.

Mapei MAPEFLEX PU21

 

 

 

Nagyterhelésnek kitehető, kétkomponensű, önterülő, epoxipoliuretángyanta bázisú hézagkitöltőanyag.

Kétkomponensű, önterülő, nagy rugalmassági moduluszú, epoxi-poliuretán hézagkitöltő-anyag, mely legfeljebb 5%-os elmozdulású, kerekesszékes forgalommal terhelt nagyforgalomnak kitett padlók hézagainak kitöltésére használatos. A Mapeflex PU21 gyakori forgalomnak kitehető ideálisan rugalmas hézagkitöltő-anyag beltéri mozgási hézagokhoz, valamint félnehéz terhelésu kerekesszékes forgalommal terhelt fedett garázsokban, üzletközpontokban, kereskedelmi területeken, üzlethelyiségekben, raktárakban, gyárak üzemi helyiségeiben. Betonhoz, kerámia burkolólaphoz, faanyaghoz, fémhez Primer EP vagy Primer MF alapozó felhordása után tapad. Az ISO 11600 szabvány szerint az F 7,5 P osztályba sorolt. Olvassa el a termékismertetőjét használata előtt. Szín szürke 113

Mapei MAPEFLEX PU30

Fokozottan vegyszerálló és nagyterhelésnek kiteheto, kétkomponensu, állékony (tixotróp), epoxi-poliuretángyanta bázisú hézagkitölto-anyag.

 

 

Mapei MAPEFLEX PU40

 

 

 

 

 

Alacsony rugalmassági modulusú, poliuretán hézagkitöltő-anyag.

A Mapeflex PU40 felhasználásra kész, egykomponensű, állékony (tixotróp), rugalmas poliuretán hézagkitöltő-anyag előregyártott épületekhez, hagyományos és átszelloztetett homlokzatokhoz, és legfeljebb 25%-os elmozdulású mozgási és csatlakozó hézagok hézagkitöltésére használatos. A Mapeflex PU40 jól tapad minden nedvszívó felületre, fém illetve festett felületekre, faanyagra, kolapra, téglára és üvegre. Általában alapozása nem szükséges. A Mapeflex PU40 nagymértékű állékonysága (tixotróp tulajdonsága) ellenére, amely miatt még a széles repedésekbe is felhordható megfolyása nélkül, a termék sűrűnfolyóssága miatt könnyen kinyomható és simítható. A Mapeflex PU40 megkötés után szokványos falfestékekkel átfesthető. A Mapeflex PU40 az ISO 11600 szabvány szerint az F 25 LM osztályba sorolt, valamint GEV EMICODE EC1 R minősített. Olvassa el a termékismertetőjét használata előtt. Szín fehér és szürke (további színek rendelésre)

Mapei MAPEFLEX PU50 SL

 

 

 

 

Folyékony, alacsony rugalmassági modulusú, felülfesthető, poliuretán hézagkitöltő-anyag.

A Mapeflex PU50 SL felhasználásra kész, egykomponensű, folyékony, poliuretán hézagkitölto-anyag, amely vízszintes, illetve legfeljebb 2%-nál kisebb leejtésű felületeken alkalmazható, és legfeljebb 25%-os elmozdulású mozgási és csatlakozó hézagok hézagkitöltésére használatos. A Mapeflex PU50 SL rugalmas hézagkitöltőanyag ipari betonpadlókhoz, kerámia lapburkolatú padlókhoz üzletközpontokban, bemutatóhelyeken, kültéri tereken, autóparkolókban, autópályákon, és az esetenként vegyszerrel vagy gyakran vízzel érintkező helyeken is használatos. A Mapeflex PU50 SL jól tapad minden nedvszívó felületre, fém illetve festett felületekre, faanyagra, kőlapra, téglára és üvegre. Általában alapozása nem szükséges. Folyékony állaga miatt vízszintes hézagokba könnyen felhordható. A Mapeflex PU50 SL megkötés után szokványos falfestékekkel átfesthető.

Mapei MAPEFLEX PU50 SL

 

 

 

 

Folyékony, alacsony rugalmassági modulusú, felülfesthető, poliuretán hézagkitöltő-anyag.

A Mapeflex PU50 SL felhasználásra kész, egykomponensű, folyékony, poliuretán hézagkitölto-anyag, amely vízszintes, illetve legfeljebb 2%-nál kisebb leejtésű felületeken alkalmazható, és legfeljebb 25%-os elmozdulású mozgási és csatlakozó hézagok hézagkitöltésére használatos. A Mapeflex PU50 SL rugalmas hézagkitöltőanyag ipari betonpadlókhoz, kerámia lapburkolatú padlókhoz üzletközpontokban, bemutatóhelyeken, kültéri tereken, autóparkolókban, autópályákon, és az esetenként vegyszerrel vagy gyakran vízzel érintkező helyeken is használatos. A Mapeflex PU50 SL jól tapad minden nedvszívó felületre, fém illetve festett felületekre, faanyagra, kőlapra, téglára és üvegre. Általában alapozása nem szükséges. Folyékony állaga miatt vízszintes hézagokba könnyen felhordható. A Mapeflex PU50 SL megkötés után szokványos falfestékekkel átfesthető.

Mapei MAPEFLEX PU55 SL

Egykomponensű, folyékony, nagy rugalmassági moduluszú poliuretán tömítőanyag 7,5%-ig terjedő elmozdulású padlóhézagok tömítésére.

 

 

Mapei MAPEFOAM

Zártcellás, habosított polietilén zsinór a helyes hézagméret kialakítására elasztomer tömítőanyagok alá

 

 

Mapei MAPEGLITTER

Metálfényű színes csillám.

Alkalmazási területek: 
A Kerapoxy Design-hoz adott, a súlyra számított legfeljebb 10% MapeGlitter fényesen csillogó, metálfényű fugázóanyagot eredményez, amelyik különösen alkalmas fémlapok valamint üvegmozaikok és üveglapok fugázásához.

Mapei MAPESIL AC

 

 

 

 

 

 

Penészálló ecetsavas szilikon hézagkitöltő-anyag.

Oldószer-mentes, alacsony rugalmassági moduluszú szilikon hézagkitöltő-anyag. Átlátszó, valamint a „MAPEI SZÍNES FUGÁK” színskála 31 színében választható. Kül- és beltéri burkolatok, valamint üveg, kerámia és eloxált alumíniumszerkezeteknél a névleges hézagmérethez képest ±25%-os elmozdulású hézagainak rugalmas kitöltésére alkalmas. Ideális mosogatótálcák, szaniterek és a kerámiaburkolatok közötti hézagok kitöltése, konyhákban, fürdőszobákban, zuhanyzókban, WC helyiségekben és szaunákban a fugákhoz igazodó színekkel. Tökéletesen rugalmas hézagkitöltés kialakítására különböző elemek között az építő-, a gép-, a hajó-, az autóiparban, stb. A Mapesil AC tökéletesen tapad üveg, kerámia és eloxált alumíniumszerkezetekre. Primer FD tapadóhíd felhordása után használható betonra, fára, fémre, festett felületekre, műanyagra és gumira is. A Mapesil AC az ISO 11600 szabvány szerint az F 25 LM osztályba sorolt, valamint DIN 18540, BS 5889, ASTM C 920, TT S 00230C, TT S 001543A minősített. Olvassa el a termékismertetőjét használata előtt. Szín a „MAPEI SZÍNES FUGÁK” színskála 31 színében

Mapei MAPESIL LM

 

 

 

 

 

 

 

 

Semleges szilikon hézagkitöltő-anyag kőhöz.

Bel- és kültéri természetes kőlapú burkolatok mozgási hézagainak rugalmas kitöltése alapozó felhordása nélkül számos aljzaton. A termék alkalmas hagyományos homlokzatok hézagkitöltésére, szellőző- és légfűtésvezetékek, kábelcsatornák, vízelvezető csövek, stb. tömítésére, lakó- és ipari épületek előregyártott betonelemei közötti mozgási hézagok kitöltése, természetes kőlap és kerámia burkolólap burkolatú padlók és felületek hézagkitöltésére bel- és kültérben. Széles színválasztékban kerül forgalomba a különböző építészeti igények kielégítésére. Ideális az építőiparban használatos minden nedvszívó és foltosodásra érzékeny anyaghoz, például betonhoz, fához, kerámiához, fémhez, üveghez, tükörhöz, PVC-hez, polikarbonáthoz. A Mapesil LM alacsony rugalmassági moduluszú szilikon hézagkitöltő-anyag a névleges hézagmérethez képest ±25%-os elmozdulású hézagainak rugalmas kitöltésére alkalmas, és különösen ellenáll a kedvezőtlen időjárásnak, az üzemeltetés nehéz körülményei hatásának, és öregedésálló. A Mapesil LM az ISO 11600 szabvány szerint az F 25 LM és az ISO 11600 szerint a G 25 LM osztályba sorolt, valamint ASTM C920, ASTM C1248, DIN 18540, DIN 18545-2, BS 5889, TT S 001543A, TT S 00230C minősített. Olvassa el a termékismertetőjét használata előtt. Szín átlátszó, fehér 100, szürke 110, szürke 112, szürke 114, fekete 120, bézs 132 (a „MAPEI SZÍNES FUGÁK” színskála színében).

Mapei MAXIFUGA

 

 

Fokozott terhelhetőségű, cementkötésű fugázóhabarcs jelentős terhelésnek kitett ipari kőpadlók és kerámia lapburkolatok 4–20 mm széles fugáihoz.

Alkalmazási területek: 
Bármilyen (egyszer égetett, klinker, kőporcelán, stb.) kerámiaburkolat, terrakotta, kőlap burkolat (természetes kőlap, porfír, gránit, műkő, stb.) fugázása bel- és kültéri padlón. Fokozott mechanikai szilárdsága miatt a Maxifuga különösen ajánlott jelentős igénybevételnek kitett padlók fugázásához (áruházak, gyárépületek, vasútállomások, stb.). Ideális ipari padlóburkolatok nagyméretű lapjainak valamint kültéri porfír vagy kőlap burkolatú padlók fugázására.

Mapei PRIMER FD

 

 

Egykomponensű alapozó a Mapesil termékcsalád szilikon hézagkitöltőanyagaihoz.

A Primer FD egykomponensű, semleges, sárgás, szilikongyanta bázisú alapozó, amely a Mapesil termékcsalád szilikon hézagkitöltő-anyagai tapadóképességének növelésére használható nedvszívó aljzatokon. Használható a Mapesil termékcsalád szilikon hézagkitöltő-anyagai tapadóképességének növelésére nem összetartó aljzatokon, illetve alkalmazza tartósan vízbe merülő felületeknél. A Primer FD felhasználásra kész, és hordja fel ecsettel egy vagy több rétegben az aljzat nedvszívó képességétol függően. A rákerülő hézagkitöltő-anyagot +23°C-on, 50% relatív páratartalom mellett kb. 60 perc múlva lehet csak felhordani. A Primer FD bedolgozási ideje kb. 4-5 óra

Mapei ULTRACOLOR PLUS

Gyorskötésű és gyorsszáradású, fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, kivirágzásmentes, fugázóhabarcs 2 és 20 mm közötti fugaszélességekhez. Víztaszító DropEffect® és penészedésgátló BioBlock® technológiával készült.

 

mapei, mapei termékek, mapei flexcolor, mapei fuga fresca, mapei fugolastic, mapei keracolor, mapei ff flex, mapei keracolor gg, mapei keracolor ppn, mapei keracolor rustic, mapei keracolor sf, mapei kerapoxy, mapei kerapoxy design, mapei kerapoxy IEG, mapei kerapoxy P, mapei kerapoxy SP, mapei mapedrain 1K Grout, mapei mapedrain 3k grout, mapei mapeflex ac 4, mapei pu 21, mapei mapelfex pu 30, mapei mapeflex pu 40, mapei mapeflex pu50s2, mapei mapeflex pu55s2, mapei mapefoam, mapei mapeglitter, mapei mapesil ac, mapei mapesil lm, mapei maxifuga, mapei primer fp, mapei ultracolor plus, fugázók, ár, árak, akció, kereskedés, keszthely, zala megye