Mapei Aljzetelőkészítés


Mapei Eporip

Kétkomponensű oldószermentes epoxi ragasztó munkahézagokhoz és repedt esztrichek monolitikus összeragasztására.

 

 

Mapei Eporip turbo

Alkalmazási területek:
• elrepedt esztrichek összeragasztása; 
• száraz homok hozzáadásával az Eporip Turbo-ból javítóhabarcs készítheto kisebb javításokhoz.

Az Eporip Turbo kb. 20 perc alatt szilárdul meg.

 

Mapei Eporip turbo

Alkalmazási területek:
• elrepedt esztrichek összeragasztása; 
• száraz homok hozzáadásával az Eporip Turbo-ból javítóhabarcs készítheto kisebb javításokhoz.

Az Eporip Turbo kb. 20 perc alatt szilárdul meg.

 

Mapei Fiberplan

Szálerősítésű ultragyors (12-24 óra) szilárdulású önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs 3-10 mm rétegvastagsághoz.

Alkalmazási terület: 
Beltéri meglévo és új faanyagú aljzatok, pl. deszkapadló, forgácslap, rétegelt lemez, parketta simítása olyan felületeken, ahol jó ellenállás szükséges a forgalommal és terheléssel szemben. Cementkötésu, muko, kerámia és természetes ko burkolatú aljzatok simítása.

Mapei Mapecem

 

 

 

Különleges hidraulikus kötoanyag gyorskötésu és gyorsszáradású (24 óra) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez.

Alkalmazási terület: 
Úsztatott, csúsztatott vagy kötött esztrichek készítése meglévo vagy új szerkezeti betonra a nedvesség-érzékeny (parketta, PVC, linóleum, szonyegpadló, gumi) vagy bármilyen egyéb burkolat fogadására, ahol a gyors száradás és azonnali burkolhatóság szükséges. A Mapecem mindig csak osztályozott szemcseméretu adalékanyaggal együtt használható. Kötött (3,5 cm-nél kisebb vastagságú) esztrichek és foltszeru javítások elott Mapecem-bol és Planicrete-bol készült tapadóhíd felhordása szükséges. Úsztatott (legalább 3,5 cm vastag) esztrichekhez polietilén fóliát terítsen elozetesen; 4-5 cm vastagság esetén 0-8 mm szemcsenagyságú adalékanyagot használjon.

Mapei Mapecem Pronto

 

 

 

 

 

Gyorskötésu és gyorsszáradású (24 óra) zsugorodáskompenzált elokevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére.

Alkalmazási terület:
Úsztatott, csúsztatott vagy kötött esztrichek készítése meglévo vagy új szerkezeti betonra a parketta, PVC, linóleum, szonyegpadló, gumi vagy bármilyen egyéb burkolat fogadására, ahol a gyors száradás és azonnali burkolhatóság szükséges. A Mapecem Pronto felhasználásra kész, és csak vízzel kell bekeverni. A Mapecem Pronto az ideális megoldás mindig, amikor nehéz jó minoségu megfelelo szemcseméretu adalékanyagokat találni, vagy olyan építkezési helyszínek esetén, mint például városközpontokban, ahol a hagyományos kötoanyagok és összetevok szállítása, illetve a habarcs helyszíni keverése gondot okozhat. Kötött (3,5 cm-nél kisebb vastagságú) esztrichek és foltszeru javítások elott Mapecem Pronto-ból és Planicrete-bol készült tapadóhíd felhordása szükséges. Úsztatott (legalább 3,5 cm vastag) esztrichekhez polietilén fóliát terítsen elozetesen.

Mapei Mapedrain Binder

 

Oldószermentes, egykomponensu poliuretán kötoanyag a hagyományos kövezett burkolatok drénhabarcsainak és drén fugázóhabarcsainak bekeveréséhez.

Alkalmazási területek: 
• Alacsony vagy közepes igénybevételnek kitett, legalább 2 cm vastag drén habarcs ágy készítése bármely hagyományos kültéri kövezett burkolatok (porfír táblák és elemek, cementbázisú mukövek és elszínezodés-mentes, formatartó koanyagok) fektetésére. 
• Gyalogosforgalomnak kitett kültéri padlók (teraszok, áthajtók, udvari és gyalogos területek) (legalább 10 mm széles) drén fugázóhabarcsainak készítésére.

Mapei Mapedrain Mortar

 

 

Előkevert egyszemcsés, puccolán hatású, drénhabarcs esztrichek készítéséhez és hagyományos kövezett burkolatok fektetéséhez.

Alkalmazási területek: 
• Alacsony vagy közepes igénybevételnek kitett, legalább 2 cm (4 cm kerekes jármuvek forgalmánál) vastag drén habarcs ágy készítése bármely hagyományos kültéri kövezett burkolatok (porfír táblák és elemek) fektetésére. Megjegyzés: a Mapedrain Mortar különleges szemcsemérete és összetétele nagymértékben áteresztoképes felületet, és a kapilláris nedvesség-felszívódástól mentes esztrich készítést tesz lehetové, így lecsökken a fagyás/olvadási ciklusok miatt jelentkezo burkolat tönkremenetel vagy a felületi kivirágzás kockázata.

Mapei Mapeprim SP

 

Oldószermentes kétkomponensu alapozó.

Alkalmazási terület: 
Az aljzatkiegyenlíto simítóanyagok tapadását javítja olyan gipsz és anhidrid felületeken, nagyon sima és tömör aljzatokra, mint a kerámia burkolatok és természetes kövek. Az aljzatkiegyenlíto simítóanyagok felhordása elott várja meg, hogy a Mapeprim SP átlátszóvá, teljesen megszilárdulttá váljon. Használja a Mapeprim SP-t csak száraz, és felszivárgó nedvességnek nem kitett aljzatokon. Az aljzat legyen tiszta, száraz, és az olajtól, zsírtól, festéknyomoktól illetve laza részektol mentes.

Mapei Nivoplan

 

Kiegyenlítőhabarcs bel- és kültéri falakra, mennyezetekre. Bel- és kültéri „nem függoleges” falak, érdes vagy sérült vakolatok, téglafalazatok kiegyenlítése kerámia burkolólapok fektetése elott.

Minden hagyományos aljzat (beton, cement-mész vakolat, cementkötésu vakolat, stb.) vékonyrétegu vakolására alkalmas. A vékony rétegek tapadási jellemzoinek és állagának javítására adjon 1 zsákhoz 1 vagy 2 kg Planicrete-t. E megoldás helyett Eco Prim Grip-et is felhordhat a tapadás elosegítésére betonszerkezeteken.

Mapei Nivorapid

Ultragyors kötésu állékony (tixotróp) nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), cementkötésu aljzatkiegyenlíto simítóhabarcs függoleges és vízszintes felületekre, 1-20 mm rétegvastagsághoz.

 

 

Mapei Planex

Különleges, kültéri önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs.

 

 

Mapei Primer G

 

 

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), műgyanta bázisú diszperziós alapozó.

Alkalmazási terület: 
Gipsz vagy anhidrid felületek kezelése cementtartalmú termékek felhordása előtt. A kezelendő felület legyen tiszta és nedvszívó. A Primer G-t hígítsa vízzel 1:1-től 1:3-ig arányban régi porózus padlók védelmére az aljzatkiegyenlítés előtt, a pormaradványok fixálására és az aljzat nedvszívó képességének egyenletessé tételére aljzatkiegyenlítés vagy ragasztás előtt. Tökéletesen száraz (0,5%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú) gipsz vagy anhidrid felületekre hordja fel. Az aljzat legyen tiszta, száraz, és az olajtól, zsírtól, festéknyomoktól illetve laza részektől mentes.

Mapei Primer MF

 

 

 

 

 

 

Oldószermentes, kétkomponensű, epoxi alapozó a Mapefloor termékcsalád tapadóhídjaként, valamint cementkötésű és anhidrid aljzatok megszilárdítására és impregnálására.

Alkalmazási terület: 
• Megszilárdító alapozó gyenge felületű cementkötésű, fűtött esztrichekre és nem szilárd anhidrit esztrichekre. 
• Pormegkötő megszilárdító alapozó ipari padlókra, például garázsokban, áruházakban, ipari csarnokokban, stb., valamint cementkötésű felületekre kettős vagy álpadlókhoz. 
• Párazáró a cementkötésű esztrichek és betonpadlók maradék nedvességtartalmának párazárására. Az esztrich mélyebben fekvő rétegébe való leszivárgásának növelésére, Primer KL-lel a Primer MF első rétegét is hígíthatja (legfeljebb 1 kg Primer KL, ami megfelel 0,8 liternek, a Primer MF 6 kg-nyi bekevert A+B komponenséhez). 
Ha a Primer MF felhordása után aljzatkiegyenlítő simítóanyagot vagy ragasztót alkalmaznak, a felületére kerülo anyag tapadásának biztosítására a frissen kezelt felületet Quarzo 1,2-vel vagy száraz, tiszta homokkal hintse be.

Mapei Primer S

Vízzáró, diszperziós alapozó.

Alkalmazási terület: 
Gipszkarton vagy megfelelo faanyagú építolemezekbol készült falak, gipsz vakolatok, stb. vízszigetelo alapozója víz jelenlétében fürdoszobákban, zuhanyzókban, a fozés területein, stb. kerámia burkolólapok cementkötésu ragasztóhabarcsokkal vagy ragasztóval fektetése elott. Anhidrid esztrichek vízszigeteléséhez kerámia burkolólapok vagy más burkolatok fektetése elott gyakori mosásnak kitett padlókon.

Mapei Topcem

Különleges hidraulikus kötoanyag normál kötésideju és gyorsszáradású (4 nap) zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez.

 

 

 

Mapei Topcem Pronto

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), felhasználásra kész előkevert gyorsszáradású (4 nap) normál kötésidejű szárazhabarcs zsugorodáskompenzált esztrichek készítéséhez.

 

 

Mapei Ultraplan

 

 

Ultragyors (12 óra) szilárdulású nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), önterülo aljzatkiegyenlíto simítóhabarcs 1-10 mm rétegvastagsághoz.

Alkalmazási terület:
• Új és meglévo beltéri, felszivárgó nedvességnek nem kitett aljzatok kiegyenlítésére, hogy azok alkalmassá váljanak bármilyen padlóburkolat fogadására ott, ahol követelmény a nagy ellenálló képesség a terheléssel és a forgalommal szemben. 
• Meglévo padlók akkor egyenlíthetok ki, ha azok szilárdak, szárazak és tiszták. Az Ultraplan felhordható legfeljebb 10 mm rétegvastagságonként. Faburkolatok alá legalább 3 mm Ultraplan rétegvastagság szükséges.

Mapei Ultraplan Eco

 

 

Ultragyors (12 óra) szilárdulású nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), önterülo aljzatkiegyenlíto simítóhabarcs 1-10 mm rétegvastagsághoz.

Alkalmazási terület: 
• Új és meglévo beltéri, felszivárgó nedvességnek nem kitett aljzatok kiegyenlítésére, hogy azok alkalmassá váljanak bármilyen padlóburkolat fogadására ott, ahol követelmény a nagy ellenálló képesség a terheléssel és a forgalommal szemben. 
• Meglévo padlók akkor egyenlíthetok ki, ha azok szilárdak, szárazak és tiszták. Az Ultraplan Eco felhordható legfeljebb 10 mm rétegvastagságonként simítóval vagy szivattyúval. Faburkolatok alá legalább 3 mm Ultraplan Eco rétegvastagság szükséges.

Mapei Ultraplan Maxi

Ultragyors szilárdulású nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), önterülo aljzatkiegyenlíto simítóhabarcs 3-30 mm rétegvastagsághoz.

Alkalmazási terület:  
• Új és meglévo beltéri, felszivárgó nedvességnek nem kitett aljzatok kiegyenlítésére, hogy azok alkalmassá váljanak bármilyen padlóburkolat fogadására ott, ahol követelmény a nagy ellenálló képesség. 
• Meglévo padlók akkor egyenlíthetok ki, ha azok szilárdak, szárazak és tiszták. Az Ultraplan Maxi felhordható 3 és 30 mm rétegvastagságok között.

 

 

mapei, mapei aljzatelőkészítés, mapei termékek, akció, ár, árak, mapei eporip, mapei eporip turbo, mapei fiberplan, mapei mapecem, mapei mapecem pronto, mapei mapedrain binder, mapei mapedrain mortar, mapei mapeprim sp, mapei nivoplan, mapei nivorapid, mapei planex, mapei primer g, mapei primer mf, mapei primer s, mapei topcem, mapei topcem pronto, mapei ultraplan, mapei ultraplan eco, mapei ultraplan maxi, kereskedés, bolt, keszthely, zala megye