Több tér? TetőTÉR!

2018.április 12., csütörtök

A házépítés költséges beruházás, évekig gyűjtünk rá, kölcsönt veszünk fel, csak hogy finanszírozni tudjuk.

Épp ezért kihagyhatatlan lépés, hogy a bankszámlánknak legkedvezőbb házformát, építkezési módot megtaláljuk. Egy biztos, minden ügyeskedés nélkül a hasznos alapterület egy négyzetméterére vetítve jelentős költségeket takaríthatunk meg, ha beépítjük a tetőteret. Egy hagyományos építési módú tetőtér nélküli és egy tetőteres ház költségeinek összevetéséből megállapíthatjuk, hogy a szerkezetépítés tekintetében nincs sok többlet költségünk, hiszem a födém, a tetőszerkezet adva van. Minimális plusz költségként egy lépcsőt kell készíteni illetve a födémet kell szigetelni és elburkolni, vagy a tetőszerkezetet kell szigetelni és belülről burkolni. Az elektromos és gépészeti rendszert kell fent is kiépíteni, igény szerint esetleg falakat kell húzni és tetőtéri ablakokat kell beépíteni.

Az egyébként fent létrehozható hasznos alapterületet, ha a földszint mellett szeretnénk a házhoz hozzáépíteni, akkor az könnyen belátható, hogy az építés költségei jelentősen emelkednének. Úgy is mondhatjuk, hogy ugyanakkora hasznos alapterület megépítése egy egyszintes házban többe kerül, mint ha a házat tetőtérrel építjük meg.


A tetőteres házak az egyszintes házakkal szemben számtalan egyedi élménnyel ajándékozzák meg a bentlakókat.

A tetőtérből a tetőtéri ablakoknak köszönhetően csodálatos a kilátás. Ha olyan telken építkezünk, amely vagy a természet vagy az épített környezet értékeit a szomszédunkba hozza, minden bizonnyal a napi rutin részeként keresni fogjuk az alkalmat, hogy a látványt élvezhessük. Ráadásul ma már olyan speciális ablakok is kaphatók, amelyek a tetőtéri ablak meghosszabbításaként például a térdfalban futnak, így a tetőtérben padlótól mennyezetig akadálytalanná teszik a kilátást.

Mivel a tetőtér egy teljesen különálló szintet alkot, vendégek fogadásakor nem kell aggódnunk, mindenki a földszinti közösségi terekben foglalja el magát, így odafent még csak rendet sem kell tennünk. A tetőtérben elhelyezett vendégszoba pedig nagyon jól jöhet akkor, ha szüleinket vagy barátainkat látjuk vendégül egy hétvégére.

Mind későbbi kényelmünk és nyugalmunk, mind energiatakarékossági szempontok miatt nagyon fontos, hogy minőségi termékeket és építőanyagokat válasszunk tetőterünkhöz és a kivitelezést profi szakemberre bízzuk. Az évtizedekre választott tetőablakainkat érdemes alaposan átgondolnunk, hiszen ha a későbbiekben kiderül, hogy keveset vagy túl kicsit vettünk, később már nem állunk neki kicserélni. A VELUX tetőtéri ablakok mennyiségével bátran lehetünk bőkezűek, mert értéknövelő tényezők, a beérkező fénynek köszönhetően nagyítják a teret és biztosítják a komfortos beltéri klímát, ráadásul az energiaveszteség miatt sem kell aggódnunk.

A VELUX Standard Plus termékkategóriában megtalálható GLL és GLU típusú tetőtéri ablakok 3-rétegű üvegezéssel vannak ellátva és kiváló hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek. Az üveg Ug-értéke 0,6 W/m2K, a teljes ablakszerkezet Uw-értéke pedig mindössze 1,1 W/m2K, így nem csak az újonnan életbe lépett energetikai követelményeket teljesítik, hanem alkalmazásukkal olyan, közel nulla energiájú épületek tervezhetők, melyek a 2020 utáni időszakban érvényes előírásokat is minden bizonnyal teljesíteni tudják. Ez a műszaki teljesítmény ráadásul remek árszínvonallal párosul, ami ráadásul nem változik, nem úgy, mint számtalan más építőanyag esetén. Így az energiahatékony és jövőbiztos tetőtéri ablakok szinte bárki számára elérhetők.


Utolsó módosítás: 2018. április 12., 13:30

>> Kérje Ön is egyedi ajánlatunkat! <<

Címünk: Velünk Kft. Keszthely, Külső-Zsidi út 15.
Telefon: 06-83/510-195
Velünk Kft. mobilszáma: 06-30/396-2953